VALENTIN NICOLIȚOV este președintele Societății de Haiku si publică cel de al treilea roman al său, intitulat Între două lumi





Miercuri 18 februarie 2015, la sediul Universității Populare Ioan I Dalles, a avut loc lansarea de carte a volumului Între două lumi a scriitorului Valentin Nicolițov. Cartea a fost prezentată extrem de competent, cu numeroase analize minuțioase asupra textului literar de către scriitorul Radu Cârneci. Participanți la această lansare de carte au revelat calitățile deosebite ale artei literare ale autorului acestui volum.


Valentin Nicolițov (nascut 1945), absolvent al Institutului Politehnic Cluj, devenit comandant la tancuri, ieșit la pensie cu gradul de colonel, a fost toată viața un pasionat al creației literare pe care și-a perfecționat-o la cenaclurile literare Nicolae Labiș din Brașov, la cenaclul revistei Viața Armatei, la cenaclul Vasile Cârlova al Cercului Militar Național, la cenaclul Mircea Eliade al Societății Scriitorilor Români, și nu în ultimul rând la cenaclul de literatură Haiku, fiind președintele Societății de Haiku și secretar general de redacție al revistei HAIKU, revistă de interferențe culturale româno-japoneze.
A mai publicat un volum de proză scurtă Iubiri risipite (2001) și încă două romane, O singură iubire (2005) și Exerciții de respirație (2009). A publicat poezie haiku în mai multe antologii, unele bilingve sau trilingve.




Valentin Nicolițov, Între două lumi, Editura Societății Scriitorilor Români, 2015.

Un comentariu:

Scrieți comentariul aici