Mihai Eminescu a fost tratat de o maladie pe care nu o avea, tratamentul fiind cauza morții poetului. Nu s-a răspuns încă la întrebarea dacă poetul a fost sau nu a fost asasinat.



În sala Theodor Pallady a Academiei Române, academicianul Eugen Simion a prezentat joi,  15 ianuarie 2015, cartea Maladiile lui Eminescu și maladiile imaginare ale eminescologilor editată de Fundația Națională pentru Știință și Artă , avându-i ca autori pe Irinel Popescu, Ioan Aurel Pop, Cecilia Cârjă, Ioana Bonda, Victor Voicu, Octavian Buda, Dan Prelipceanu, Călin Giurcăneanu, Bogdan O. Popescu, Eduard Apetrei, Codruț Sarafoleanu, Vladimir Beliș.
Toxicologul și farmacologul academician Victor Voicu a declarat că marele poet a fost tratat în mod greșit de sifilis, decesul acestuia s-a datorat gravei intoxicări cu mercurul care, în mod eronat, îi era aplicat ca tratament.      Cartea, scrisă de specialiști reputați ai medicinei românești, confirmă ceea ce se știa de mult, că nu există nici o probă științifică ce ar putea demonstra diagnosticul de sifilis. Cartea nu răspunde însă la întrebarea lansată de unii specialiști ai istoriei literaturii române: și totuși, poetul Mihai Eminescu nu a fost cumva asasinat?

      Sunt câteva cărți care încearcă să răspundă la întrebarea dacă Eminescu a fost asasinat. Aceste cărți le puteți downloada gratis de la următoarele adrese:


                Cartea lui Nicolae Georgescu - EMINESCU TÂRZIU.TRECEREA
                Cartea lui Theodor Codreanu  - Eminescu, drama sacrificării

Mihai Eminescu - MARI ROMÂNI - cel mai bun documentar despre Eminescu - prezintă Andrei Gheorghe




                 Asasinarea lui Eminescu - Adevăruri tulburătoare



2 comentarii:

  1. Cartea Maladiile lui Eminescu nu se gaseste la nici o librarie. Tirajul este atat de mic incat nimeni nu stie de unde ar putea sa o obtina. Nici macar cei de la Academie..

    RăspundețiȘtergere
  2. O alta forma de cenzura este tirajul microscopic.

    RăspundețiȘtergere

Scrieți comentariul aici