Mihai Eminescu este titlul expoziției de la Palatul Parlamentului între 08 - 30 ianuarie 2015 la BUCUREȘTI.// Eminescu în Transilvania prin grafica lui Horea Remus Epure în perioada 15-31 ianuarie 2015, la sediul Muzeului Etnografic al Transilvaniei în orașul CLUJ-NAPOCA.// EMINESCU la Iași PURURI TÂNĂR, în expoziția de la Biblioteca Centrală Universitară








       Joi, 8 ianuarie 2015, pe un ger năpraznic, la Palatul Parlamentului, în sala de expoziții Constantin Brâncuși,  asociația Gruparea Colecționarilor de Medalii și Insigne Mihai Eminescu, filială a Societății Numismatice Române,  a vernisat  expoziţia naţională de medalii, insigne, plachete, filatelie, cartofilie, carte veche, grafică, pictură, produse de-a lungul timpului pentru cinstirea poetului Mihai Eminescu . Expoziția este deschisă cu ocazia împlinirii a 165 ani de la nașterea poetului.. Puteți viziona această complexă manifestare culturală în intervalul 08 – 30 ianuarie 2015,  program  de vizitare, între orele 10 și 16. Intrarea este gratuită !













Cu ocazia Zilei Naționale a Culturii Române, Muzeul Etnografic al Transilvaniei din Cluj-Napoca prezintă Eminescu în Transilvania prin grafica lui Horea Remus Epure. Expoziția cuprinde 50 de lucrări realizate de grafician ce reconstituie traseele de peregrinare a poetului Mihai Eminescu prin Transilvania pe când avea 16 și 18 ani. Expoziția  va fi deschisă în perioada 15-31 ianuarie 2015, la sediul Muzeului Etnografic al Transilvaniei, str. Memorandumului nr. 21, între orele 9-17. 














Biblioteca Centrală Universitară Mihai Eminescu din Iași a deschis expoziția PURURI TÂNĂR – EMINESCU 165, omagiind 165 ani de la nașterea poetului, expoziție ce expune documente de arhivă ale celor două perioade ieșene când Eminescu a lucrat la această bibliotecă, fiind una dintre perioadele prolifice ale creației sale literare, a scris la biografia oamenilor iluștrii pentru Enciclopedia Brockhaus, a muncit ca profesor și revizor școlar, a fost redactor la Curierul de Iași și înainte de toate, și-a onorat funcția de director al bibliotecii.
Expoziția este deschisă în perioada 12 ianuarie - 11 februarie 2015.




Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Scrieți comentariul aici