Mimi Brănescu este autorul dramatic al serialului Tv Las Fierbinți, un nou Caragiale al României

Este un actor de teatru și film format de actrița și profesorul universitar  Olga Tudorache. Este născut în 1974 la Lehliu. Ca actor a făcut roluri memorabile în filmele Filantropica regizat de Caramfil, Un cartuș de Kent și un pachet de cafea, apoi în Moartea domnului Lăzărescu, ambele regizate de Cristi Puiu. Mai sunt și rolurile din Marți, după Crăciun și Boogie regizate de Radu Muntean. Devine un actor solicitat de regizorii de film din țară și străinătate după ce a luat Ursul de Aur pentru rolul din filmul Poziția copilului regizat ce Călin Netzer.
Dar  Mimi Cornel Brănescu este și dramaturg. Unul genial după părerea noastră. A început cu piesa de teatru Bigudiuri, pusă în scenă la Teatrul Nottara din București, dar piesa s-a jucat și pe alte scene din țară. A mai scris piesele de teatru: Flori, fete, filme sau băieți, Dumnezeu de a doua zi, Acasă la tata, Adio Carmen, Dacă ăla e cu aia, ai-a lui cu cine-o fi?, Gunoierul, Insomniacii, Statui hazlii, toate puse în scenă cu mult succes pe scene din toată țara. Prin succes înțeleg săli pline și aprecieri laudative ale spectatorilor și ale criticii de specialitate. 
Se impune ca un dramaturg care intră în atenția unui public mare, la nivel național, cu scenariul din serialul tv Las Fierbinți. Mult succes maestre și îți urăm să ajungi un dramaturg la fel de mare ca și Caragiale pentru că ai tot harul și talentul scriitoricesc de care este nevoie.
O nedumerire: de ce numele scenaristului, în general, nu numai în această producție cinematografică, apare ca ceva lipsit de importanță sau ca ceva, oricum mult inferior, față de numele regizorului. Să ne înțelegem, fără cel care a imaginat povestea, a scris dialogurile, a creat atmosfera dramatică, nu ar fi existat nimic. Scenaristul este un scriitor care face ca nimicul să devină un spațiu cu mai multe dimensiuni, este un dumnezeu al cuvântului și al ideii, fără el nu ar exista nici un serial. Muzica lui Mihai Mărgineanu este la fel de genială ca și scenariul lui Mimi Brănescu.
Las Fierbinți, serial tv, scenariu Mimi Brănescu, regia Dragoș Buliga, distribuția: Gheorghe Ifrim, Mihai Bobonete, Costi Diţă, Leonid Doni, Mihai Rait Dragomir, Adrian Văncică, Cuzin Toma, Mihai Mărgineanu, Anca Maria Dumitra, Ecaterina Ţugulea. 




Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Scrieți comentariul aici