Premiul Uniunii Scriitorilor din România 2014


Premiul Uniunii Scriitorilor din România, CARTEA ANULUI

 2014

Cărțile nominalizate:


Gabriela Adameșteanu, Anii romantici, Editura Polirom, 2014.
          Autoarea ne avertizează despre carte că  reprezintă o victorie a vieții contra imaginației, a realității contra ficțiunii.
           Este un volum memorialistic. Perioada evocată este a anilor după revoluția din 1989, când s-a dedicat timp de 14ani jurnalismului.

Dan Cristea, Citind cărțile de azi, Editura Cartea Românească, 2014. Premiul ex-aequo.
          Este un volum de critică literară ce strânge la un loc cronicile literare, realizate de autor, dedicate volumelor pe care le-a prezentat în ultimii ani.

Mihai Dinu, Mică metodă de liră pentru începători, Editura Spandugino, 2014. Premiul ex-aequo.
Mihai Dinu este profesor la Facultatea de Litere, Catedra de Comunicare și Relații Publice, Doctor în lingvistică matematică, autor de studii filologice, studii de teoria comunicării interdisciplinare

Ioan Moldovan, Timpuri crimordiale, Editura Eikon,2014,
volum de versuri.
Este unul dintre poeții români cunoscuți peste hotare fiind tradus în numeroase limbi. Este redactorul șef al revistei Familia din Oradea, revistă de mare tradiție,(locul unde Mihai Eminovici a debutat cu poezia De-aș avea, fiindu-i schimbat numele în Mihai Eminescu, nume pe care poetul l-a adoptat - scuzați paranteza).


Tania RaduChenzine literare, Editura Humanitas, 2014, lucrare de critică literară.
Din anul 2004, Tania Radu, susține rubrica de critică literară Chenzina literară în Revista 22. Este redactor la Radio Europa Liberă. A tradus în limba română capodopere importante ale literaturii universale și Corespondența lui Cioran.  
Eugen Uricaru, Beniamin, Editura Cartea Românească, 2014.
Cartea este un roman în care eroul principal încearcă să dezlege misterul declanșării revoluției din 89.


Matei Vișniec, Omul din care a fost extras răul, Editura Cartea Românească, 2014, volum de teatru.A mai fost nominalizat colectivul format din George Volceanov (coordonator), Lucia Verona, Violeta Popa și Horia Gârbea care realizează traducerea integrală a operei lui Shakespeare, din care în anul 2014 au apărut volumele VIII și IX.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Scrieți comentariul aici