Poarta Albă este un film cu un puternic impact emoțional asupra celor care l-au vizionat în sala de cinematograf



Filmul Poarta Albă este o ecranizare a romanului Poarta albă și alte povestiri a scriitorului Adrian Oprescu, în scenariu fiind adăugate informații obținute și din alte volume de memorialistică a celor care au scăpat din acest infern concentrațional. Personajele sunt poeți, filozofi, artiști, profesori, avocați, oameni de știință.preoți precum Arsenie Boca pe care îi găsim în lagărul de muncă silnică de la Canalul Dunăre-Marea Neagră, lagăr de exterminare imaginat de Stalin și pus în aplicare de Gheorghe-Gheorghiu Dej.
Sunt critici de film, cârcotași, care ne spun că nararea cinematografică ar fi trebuit să fie mai închegată, că operatorul ar fi trebuit să insiste mai mult cu prim-planuri asupra chipurilor personajelor, dar filmul a avut asupra mea și asupra multor cinefili un impact emoțional puternic, am simțit ceea ce se numește emoție artistică, aceasta fiind de altfel scopul artei.

Poarta Albă, regia Nicolae Mărgineanu, produs de Ager Film, cu ajutorul Centrului National al Cinematografiei, România și TVR, 2014. În rolurile principale: Cristian Bota (Adrian), Sergiu Bucur (Ninel), Mădălina Craiu (Anuca).

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Scrieți comentariul aici