BACALAUREAT 2016 la LIMBA SI LITERATURA ROMÂNĂ cu ajutorul eficient al liceunet.ro












Cum să te pregătești pentru examenul de Bacalaureat la limba și literatura română rapid și eficient?

Pentru că examenul de Bacalaureat la limba și literatura română se apropie cu pași repezi, cea mai bună metodă de a-ți testa cunoștințele deja acumulate este rezolvarea modelelor de subiecte pentru anul 2016. Ele au fost deja publicate pe site-ul Ministerului Educației și Cercetării, structura fiind aproape identică cu cea din anii trecuți.

Vestea bună este că după ce ai rezolvat aceste subiecte, poți verifica și dacă ai dat răspunsurile corecte. Ce trebuie să faci este să intre pe platforma liceunet.ro și să accesezi pagina Modele de subiecterezolvate - Bac 2016, iar acolo vei vedea cum trebuie formulate răspunsurile pentru a obține punctajul maxim la examen.

Iată cum a fost formulat răspunsul pentru subiectul II al modelului de subiect de la disciplina limba și literatura română, 2016, profilul uman, care prevede redactarea unui text de tip argumentativ despre necesitatea promovării diversității culturale în societatea de azi:
Consider că în societatea de azi e foarte important să punem accentul pe promovarea diversității culturale. Ceea ce deosebește o țară față de alta este tocmai atitudinea fiecăruia față de fenomenul cultural, întrucât principiile culturale constituie o parte integrantă a matricei definitorii a fiinţei umane.
În primul rând, civilizația s-a dezvoltat pornind de la cultură. În majoritatea domeniilor, cultura românească a preluat idei din cultura europeană, dezvoltându-se astfel eficient. Deşi, la modul general, cultura nu este (sau nu ar trebui să fie) apanajul unei elite, acestea există, sub forma academiilor naţionale. Ele sunt considerate etaloane ale culturii şi puncte de reper ale civilizaţiei, semn că şi la nivel colectiv cultura are acelaşi rol binefăcător ca la nivel individual.
În al doilea rând, cultura este lumea interioară a individului, esenţa sa intelectuală şi puntea de legatură cu civilizaţia. Atunci când sunt promovate anumite culturi, ne este mult mai ușor să alegem să călătorim într-o anumită zonă, suntem interesați să vedem și să înțelegem cele mai cunoscute monumente, clădiri sau locașuri de cultură. Aceste spații păstrătoare de simboluri dau valoare culturală locurilor pe care le vedem și rămân puncte de atracție pentru toți turiștii care ajung acolo.
În concluzie, promovarea diversității culturale contează pentru formarea noastră individuală. O regiune devine cunoscută în lume prin promovarea unor puncte reprezentative ale sale. Doar astfel ne putem forma o părere generală despre tradiția, istoria, oamenii și obiceiurile acelor locuri culturale.


În plus, pe aceeași platformă sunt disponibile o serie de referate, ghiduri practice sau alte materiale pe care elevii le pot folosi pentru a-și îmbunătăți performanțele școlare.

                                                 Mihaela-Ioana Lada

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Scrieți comentariul aici