DANUT UNGUREANU este profesor la Atelierul de Scriere Creativa in SF & Fantasy
   Dănuț Ungureanu

Dănuț Ungureanu este unul dintre copiii teribili ai S.F.-ului bucureștean din anii 80 de la cenaclul Solaris al Casei de Cultură a Studenților, alături de alți copii teribili de atunci precum Mihai Grămescu, Marian Ghervan Gogoașe, Marina Nicolaev, Cristian Tudor Popescu. A evoluat în domeniul ziaristicii și a creației dramatice teatrale și în scenaristica cinematografică. A publicat un volum de povestiri fantastice intitulat Basme geostaționare și volumul de povestiri Marliyn Monroe pe o curbă închisă, romanul Așteptând în Ghermana, romanul Însemnările damei de silicon, romanul Urme de sfinți, romanul Viața și faptele haiducului Tănase Vlăsia. Împreună cu Marian Truță a scris și publicat romanele Vegetal și Mineral.

Alături de Dănuț Ungureanu, profesor la acest atelier de Scriere Creativă este profesor de literatură S.F. scriitorul Michael Haulica pe care l-am prezentat printr-o postare anterioară.
De ce este importantă această școală de dospire a unor scriitori S.F.?
Răspunsul este foarte simplu.Este nevoie de o generație tânără, nouă, care să ducă mai departe tradiția S.F.-ului românesc.


             


Atelierul de Scriere Creativa in SF & Fantasy.

Incep inscrierile pentru cea de-a treia editieBookblog.ro si Club Revdepov va invita la editia nr. 3 a Atelierului de Scriere Creativa in SF & Fantasy. Dupa ce antologia cuprinzant textele absolvetilor primei editii a atelierului a fost lansata anul trecut la Editura Millenium Books – Eroi fara voie –iar o a doua antologie cu textele cursantilor de la editia numarul doi este in pregatire, cautam nume noi care sa se regaseasca in paginile celei de-a treia antologii.


Atelierul de Scriere Creativa in SF si Fantasy organizat de Club Revdepov si Bookblog.ro este singurul atelier de scriere creativa din care iesi scriitor debutat! Cea de-a treia editie a Atelierului se va desfasura in perioada 22 februarie 2016– 3 aprilie, iar inscrierile au inceput deja si dureaza pana pe 15 februarie.


Cine vor fi maestrii tai?


I-am ales pe cei mai buni pentru a te indruma in ale scrisului, nume mari chemate la festivaluri si care sunt citate de cate ori se vorbeste despre varfurile SF-ului romanesc: Michael Haulica si Danut Ungureanu sunt cei care coordoneaza atelierul. Alaturi de ei vor veni si invitati surpriza care vor sustine intalniri tematice.


Beneficii?


Pe langa toate cunostintele pe care scriitorii le pun la dispozitia ta si feedbackul constant pe texte, rezultatul extraordinar al atelierului este publicarea celor mai bune proze intr-o antologie SF & Fantasy. Prima serie de cursanti a fost publicata deja: „Eroi fara voie” este numele primei antologii, recent aparuta la editura Millenium Books.


In urma primelor doua editii, multe dintre prozele lucrate in cadrul atelierului au fost publicate si in reviste, majoritatea in regim profesionist, fiind bine primite de critica si de public.

De asemenea, absolventii au infiintat, la initiativa lui Michael Haulica, cenaclul „Sectia 14”, in cadrul caruia se intalnesc si isi discuta textele, ajutandu-se reciproc.


Cum te inscrii?


Trimite, pana pe 15 februarie, un mail cu subiectul„Atelier SF&F 3” si motivatia participarii la simina [at] revdepov.ro. Cursul se va tine intr-un loc central din Bucuresti, costa 600 de lei si cuprinde 12 intalniri, cate doua pe saptamana. Locurile se ocupa in ordinea inscrierii.


Mai multe detalii despre atelier la adresa revdepov.ro/ateliere/sffsi Event pe Facebook


Scriitorul Lucian Dragos Bogdan: „Constat cu placere ca participantii la Atelierului SF organizat de Revista de povestiri si Bookblog furnizeaza fara exceptie texte peste medie, ceea ce ma face sa salut initiativa organizarii acelui eveniment care poate contribui - incep sa fiu tot mai convins de asta -la revirimentul SF-ului romanesc.”


Editorul Andreea Sterea (Crux Publishing):„Rezultate spectaculoase, cel putin din punctul meu de vedere: proze foarte bune (semnate de tineri talentati si ambitiosi) publicate in reviste de prestigiu online si tiparite, o antologie ce va cuprinde toate lucrarile absolventilor (pe care sper sa o gasesc de vanzare in aceasta toamna) si, mai ales, o seama de autori debutanti care promit foarte multe pentru viitorul SF&F contemporan.”

                         Primii absolvenți ai Atelierului Scriere Creativă în S.F. & Fantasy

               

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Scrieți comentariul aici