SOCIETATEA SCRIITORILOR TARGOVISTENI este o asociație literară și culturală de care sunt extrem de mândrii cetățenii din județul Dâmbovița

Timp de trei secole, cultura românească a avut unul dintre centre culturale în orașul Târgoviște, fosta capitală a Țării Românești. După cel de-al doilea război mondial în Târgoviște a apărut și s-a dezvoltat pentru o perioadă de timp Școala prozatorilor târgovișteni. Societatea Scriitorilor Târgovișteni are ca membrii scriitori din România, Republica Moldova și Serbia, editează revista literară LITERE, director Tudor Cristea și a pus bazele Editurii Bibliotheca ce îl are ca director pe Mihai Stan. Societatea are sediul în Târgoviște. Există o subredacție a revistei Litere la Chișinău condusă de poetul și graficianul moldovean Iulian Filip. Conducerea SST este reprezentată de Mircea Horia Simionescu – preşedinte de onoare; Mihai Stan – preşedinte; Tudor Cristea, George Coandă, Victor Petrescu, Emil Stănescu – vicepreşedinţi; Mihai Gabriel Popescu, Grigore Grigore – secretari; Dan Ţop – consilier juridic; Florea Turiac – trezorier. SST este o organizaţie constituită juridic, având un statut legal, aprobat de către membrii fondatori, este o alternativă la USR în zonă, USR neavând nici o filială în zonă sau o oarecare formă de reprezentativitate. Prin Societatea Scriitorilor Târgovișteni activitatea scriitorilor din județul Dâmbovița capătă vizibilitate.  SST are un salon literar unde scriitorii acestei asociații literare se pot exprima, citidu-și creațiile literare. Aproape toate manifestările culturale din zona Târgoviște și Găiești și întregul județ Dâmbovița sunt organizate cu ajutorul sau sub egida SST căruia îi acordă un ajutor necondiționat Consiliul Județean Dâmbovița, SST fiind principalul factor cultural, extrem de activ în această zonă geografică. 



Activitatea SST reprezintă un factor de mândrie pentru scriitorii dâmbovițeni. Și cetățenii din Târgoviște sunt mândrii de scriitorii din SST, scriitori care îi reprezintă.



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Scrieți comentariul aici