REGINA ANA A ROMÂNIEI ne-a părăsit, continuându-și drumul spiritual printre stelele eternitățiiDeși cele două cărți, de altfel singurele dedicate personalității Majestății Sale Regina Ana a României, respectă anumite cutume, nu sunt scrise distant și rece ci relevă cu un grad remarcabil de emoție artistică și de autenticitate istorică personalitatea ultimei REGINE a României, personalitate extrem de complexă, de o mare frumusețe spirituală, personalitate împlinită printr-o puternică dragoste  pentru soțul ei, Majestatea Sa Regele Mihai al României, personalitate desăvârșită prin maternitate, cea care aureolează viața oricărei femei, personalitate ce a generat femeia puternică ce a sprijinit necondiționat pe Majestatea Sa Regele Mihai, prin tenacitate și muncă asiduă, luptând cu viața în circumstanțe deosebite ale istoriei Europei. Fiind alături de Majestatea Sa Regele Mihai, a fost alături de România, parte inseparabilă a istoriei acestei țări. Viața Majestății Sale Regina Ana a României este de-a dreptul fascinantă, un model de viață, demn de urmat și prin aceste cărți cititorii români își pot cunoaște mai bine regina aflată mult prea mulți ani într-un exil impus de regimul comunist, regină care este fundamental parte a conștiinței naționale a poporului român.  

PRINCIPELE RADU AL ROMÂNIEI, UN RĂZBOI, UN EXIL, O VIAȚĂ,  editura Humanitas, 2000
       Marile capodopere ale literaturii și ale cinematografiei conțin o extraordinar de frumoasă poveste de dragoste. Cred că nu ar exista ceva mai minunat decât ecranizarea unicei povești de dragoste dintre Majestatea Sa Regele Mihai al României și Majestatea Sa Regina Ana a României.

PRINCIPELE RADU AL ROMÂNIEI, Ana PORTRETUL REGINEI, Anne PORTRAIT OF THE QUEEN, ediție bilingvă română și engleză, editura Curtea Veche, 2013.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Scrieți comentariul aici