MICHAEL HAULICA este profesor la Atelierului de Scriere Creativă in SF & Fantasy




Michael Haulică este unul din marii antologatori și editori ai literaturii science fiction din România. A publicat opt volume de proză s.f. personale fiind și unul dintre cei mai traduși scriitori în diferite limbi europene dar și în japoneză. A luat numeroase premii literare în domeniul s.f. Este redactor-șef al revistelor s.f. ARGOS și GALILEO și redactor al Grupului Editorial Art. La recentul ROMCON, 2015, de la Suceava a fost premiat pentru pagina web personală la secțiunea PROMOVARE/POPULARIZARE. Site-ul său personal premiat denotă în primul rând sinceritate, fiind deci total lipsit de ipocrizie sau de producerea unor jocuri ascunse. Ne-a impresionat  punerea foarte tranșantă a problematicilor. A fost imposibil să ne plictisim. Este un site pe care merită să îl parcurgeți și pe care îl găsiți îl găsiți la adresa 

                          michaelhaulica.wordpress.com


Publicăm un anunț care ne-a fost trimis de către jurnalistul și bloggerul cultural Andreea Chebac.






Andreea Chebac este redactorul unui important blog de cultură românească pe care vă invităm să-l lecturați. Îl găsiți la adresa

                         http://www.bookblog.ro/  









Au debutat jumătate dintre absolvenții Atelierului de Scriere Creativă în SF & Fantasy. Încep înscrierile pentru cea de-a treia ediție.
Atelierul de Scriere Creativă în SF și Fantasyorganizat de Revista de Povestiri și Bookblog.ro este singurul atelier de scriere creativă din care ieși scriitor debutat! Cea de-a treia ediție a Atelierului se va desfășura în perioada 19 octombrie 2015 – 26 noiembrie 2015, iar înscrierile au început deja și durează pânăpe 10 octombrie.
Cine vor fi maeștrii tăi?
I-am ales pe cei mai buni pentru a te îndruma în ale scrisului, nume mari chemate la festivaluri și care sunt citate de câte ori se vorbește despre vârfurile SF-ului românesc: Michael Haulică și Ana-Maria Negrilă sunt cei care coordonează atelierul. Iar Marian Coman și Sebastian A Corn vor susține întâlniri tematice.
Beneficii?
Pe lângă toate cunoștintele pe care scriitorii le pun la dispozitia ta și feedbackul constant pe texte, rezultatul extraordinar al atelierului este publicarea celor mai bune proze într-o antologie SF & Fantasy. Prima serie de cursanți a fost publicată deja: „Eroi fără voie” este numele primei antologii, recent apărută la editura Millenium Books.
În urma primelor două ediții, multe dintre prozele lucrate în cadrul atelierului au fost publicate și în reviste, majoritatea în regim profesionist, fiind bine primite de critică și de public. Textele altor absolvenți vor continua să apară, ele se află deja pe masa editorilor, pentru a fi avute în vedere în viitorul foarte apropiat.
De asemenea, absolvenții au înființat, la inițiativa lui Michael Haulică, cenaclul „Secția 14”, în cadrul căruia se întâlnesc și își discută textele, ajutându-se reciproc.
Cum te înscrii?
Trimite, până pe 10 octombrie, un mail cu subiectul „Atelier SF&F 3” și motivația participării la simina [at] revistadepovestiri.ro. Cursul se va ține într-un loc central din București, costă 600 de lei și cuprinde 12 întâlniri, câte două pe săptămână. Locurile se ocupă în ordinea înscrierii.
Mai multe detalii despre atelier la adresa revistadepovestiri/atelierSFFșEvent pe Facebook
Scriitorul Lucian Dragoș Bogdan: „Constat cu plăcere că participanţii la Atelierului SF organizat de Revista de povestiri și Bookblog furnizează fără excepţie texte peste medie, ceea ce mă face să salut iniţiativa organizării acelui eveniment care poate contribui - încep să fiu tot mai convins de asta - la revirimentul SF-ului românesc.”
Editorul Andreea Sterea (Crux Publishing):„Rezultate spectaculoase, cel puțin din punctul meu de vedere: proze foarte bune (semnate de tineri talentați și ambițioși) publicate în reviste de prestigiu online și tipărite, o antologie ce va cuprinde toate lucrările absolvenților (pe care sper să o găsesc de vânzare în această toamnă) și, mai ales, o seamă de autori debutanți care promit foarte multe pentru viitorul SF&F contemporan.”

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Scrieți comentariul aici