NICOLAE BREBAN este cel mai important scriitor român în viață (are 81 ani) și ales fiind în conducerea Institutului Cultural Român a produs un discurs fulminant cu ocazia prezentării strategiei de funcționare a noii conduceri a acestui institut de o deosebită importanță națională.

     

Acest discurs extrem de incitant îl puteți găsi integral la adresa de mai jos:


http://stiri.tvr.ro/nicolae-breban--atac-la-adresa-lui-h-r-patapievici--g--liiceanu--a--plesu--limbaj-neacademic-la-icr_60030.html

3 comentarii:

  1. M-a impresionat total discursul scriitorului Nicolae Breban. Are dreptate. In sfarsit cineva care nu ii este frica sa spuna adevarul. Gata cu deznationalizarea, cu pornografia gratuita si cu lipsa de interes pentru marile valori culrurale romanesti.

    RăspundețiȘtergere
  2. Sa punem putin lucrurile la punct. Plesu este un filozof ca profesie si un eseist de marca Este un apreciat om de cultura. A luptat tot timpul sa ajunga in varful ierarhiei sociale. Din punctul asta de vedere pare cam arivist. Dar cine nu este? Liiceanu a construit cea mai importanta editura din Romania. Are mania de a-si prezenta omagiile libidinoase la adresa conducatorilor. Dar cine n-o face? Cu Patapievici lucrurile sunt mai complcate. Este un om de cultura care a publicat in cartile sale idei socante, chiar si la adresa poporului roman fara sa alature probe, dovezi sau macar motivatii credibile. Cei trei par a fi niste guru ai literaturii si culturii romane. Breban are dreptate. Ei nu sunt creatori de literatura ci doar comentatori ai ei. Sa-i luam in serios? Eu oricum nu-i iau in serios si e fraer cel ce o face.

    RăspundețiȘtergere
  3. Pe mine m-a deranjat faptul ca fosta conducere a ICR l-a plimbat pe Cartarescu pe la toate targurile de carte din intreaga lume ca pe sfintele moaste, ca si cum Romania nu mai avea alt poet. I-au tradus in diverse limbi lucrarile poetice si acestea nu se vand nicaieri. Manolescu insista sa i se dea premiul Nobel. Pentru ce ? Totul este de noaptea mintii.

    RăspundețiȘtergere

Scrieți comentariul aici