Violeta Craiu este poeta plaiurilor brăilene și își lansează volumul VERSURI RĂTĂCITE ÎN BALTA BRĂILEI

Violeta Craiu (nume real Georgeta Cârjan, nascută Vițulescu) a lansat marți, 10 februarie 2015, în sala Fanuș Neagu a Bibliotecii Județene Panait Istrati din Brăila, volumul de poezie Versuri rătăcite în Balta Brăilei. Universul versurilor este cel al pescarilor lipoveni care din lotcile lor ce parcurg Delta miracolelor, inundă lumea cu povești și cu istorii fabuloase cu Chira Chiralina, Terente, tanti Elvira...
Născută în 1955 la Brăila, este o persoană care aparține acestor locuri, într-un fel este copilul teribil al Brăilei, urmând liceul și Facultatea de Management și Marketing în Afaceri din Brăila, având specialitatea de economist, luându-și și un masterat în Management în administrație și servicii publice. Este Inspector la Direcția de Sănătate Publică Brăila. Tot în Brăila s-a căsătorit și are un copil.







A mai publicat două romane Anemona și Agonia fericirii  și trei volume de povestiri scurte și un volum de versuri intitulat Muze sub aparențe (2010). A mai apărut în numeroase antologii și almanahuri literare.
Este rudă cu poetul Panait Cerna.

Violeta Craiu, Versuri rătăcite în Balta Brăilei, Editura PIM, Iași, 2014

2 comentarii:

  1. Se ridică aceeași problemă ca la mulți alți autori publicași. De unde, Dumnezeule, pot să cumpăr acest volum ? Există o problemă majoră, DIFUZAREA.

    RăspundețiȘtergere
  2. Căutați-l în Balta Brăilei.

    RăspundețiȘtergere

Scrieți comentariul aici